​AstraZeneca arsyeton vonesat për shpërndarjen e vaksinave në BE

Pascal Soriot i tha gazetës italiane La Repubblica se ekipi i AstraZeneca po punonte “24/7 për të rregulluar shumë çështje të prodhimit të vaksinës”.

Ai tha se prodhimi ishte ” dy muaj prapa nga aty ku donin të ishin”.

Ai gjithashtu tha se vendimi i vonë i BE për të nënshkruar kontrata i kishte dhënë kohë të kufizuar për të zgjidhur problemin me furnizimin.

Soriot, shefi ekzekutiv MB-Suedeze, tha se një kontratë me Mbretërinë e Bashkuar ishte nënshkruar tre muaj para asaj me BE, duke i dhënë më shumë kohë për të mënjanuar të gjitha çrregullimet.

Ai i tha La Repubblica se problemet në “shkallëzimin” e prodhimit të vaksinave po përjetoheshin në dy impiante, një në Holandë dhe një në Belgjikë.

“Eshtë e komplikuar, veçanërisht në fazën e hershme ku duhet të zgjidhni vërtet të gjitha llojet e çështjeve,” tha ai.

“Ne besojmë se i kemi zgjidhur ato çështje, por ne jemi në thelb dy muaj më vonë se ku donim të ishim.”

Ai shtoi: “Ne gjithashtu kemi pasur probleme si kjo në zinxhirin e furnizimit në Mbretërinë e Bashkuar. Por kontrata me Mbretërinë e Bashkuar u nënshkrua tre muaj para marrëveshjes evropiane të vaksinave. Kështu që me MB-në kemi pasur tre muaj shtesë për të rregulluar të gjitha problemet që kemi me hasur.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme