​BE dhe AstraZeneca kërkojnë të zgjidhin krizën e furnizimit me vaksina antiCOVID-19

Bashkimi Evropian (BE) dhe prodhuesi i vaksinave kundër Covid 19 me qendër në Mbretërinë e Bashkuar AstraZeneca janë zotuar të punojnë së bashku për të zgjidhur problemin mbi mungesat e furnizimit në grupin me 27 anëtarë.

Kjo vjen pas bisedimeve të krizës me vaksinat të cilat të dy palët i përshkruan si “konstruktive”.

AstraZeneca më herët tha se mund të japë vetëm një pjesë të dozave që premtoi në periudhën janar – mars.

Kontrata midis BE dhe AstraZeneca përmban një dozë konfidencialiteti – por BE i ka kërkuar ndërmarrjes që megjithatë të lëshojë detaje.

Raportet thanë javën e kaluar se BE do të merrte 60% më pak doza vaksine – rreth 50 milion goditje – nga sa ishte premtuar në tremujorin e parë të vitit.

Vaksina AstraZeneca, e zhvilluar me Universitetin e Oksfordit, nuk është miratuar ende nga BE, edhe pse kjo pritet të ndodh të Premten.

BE gjithashtu po përballet gjithashtu me vonesa me furnizimet e vaksinës Pfizer-BioNTech.

Kategoritë
BotaLajme