​BE në panik – qëllimi nuk është përmbushur

Asnjë shtet anëtar i BE-së nuk ka përmbushur qëllimin e parë të vendosur, i cili është të vaksinohen 80 për qind e punonjësve shëndetësorë dhe popullsisë më të vjetër se 80-vjeç deri në fund të marsit, u tha sot në Bruksel.

Komisioni Evropian shpreson që me shpërndarjen e pritur të 360 milionë dozave të vaksinave në tremujorin e dytë, qëllimi i dytë i vendosur i BE-së prej 70 për qind i popullatës së rritur të vaksinuar deri në fund të verës, do të arrihet.

“Na u desh pak kohë për të arritur shpejtësinë e plotë në shpërndarjen e vaksinave. Në tremujorin e parë, 107 milionë doza u dorëzuan në vendet anëtare, e cila supozohej të siguronte vaksinimin e këtyre grupeve prioritare. Ne jemi duke llogaritur në 360 milionë doza në tremujorin e dytë, të cilat do të na ndihmojnë të arrijmë qëllimin e dytë, i cili është 70 për qind e popullatës së rritur të vaksinuar “, tha zëdhënësi i Komisionit, Stefan de Kersmaker.

Komisionari për Tregu të Brendshëm i BE-së, Thierry Burton, deklaroi gjatë fundjavës se me prodhimin e përshpejtuar dhe vaksinimin, imuniteti kolektiv në BE mund të arrihet simbolikisht deri më 14 korrik – Ditën e Rënies së Bastilës dhe pika e kthesës e Revolucioni francez.

Kategoritë
BotaLajme