​Benzina dhe nafta si cigaret – ndalohet reklamimi i makinave

Amsterdami ndalon reklamimin e këtij lloji të automjeteve në stacionet e metrosë në qytet.

Reklamimi i makinave me motorë benzinë dhe naftë nuk lejohet më në muret e stacioneve të metrosë në Amsterdam, duke e bërë kryeqytetin holandez qytetin e parë në botë që ndërmerr një hap të tillë.

Sidoqoftë, ndalimi vlen vetëm për produkte të caktuara pasi, sipas Partisë së Gjelbër, nuk është e mundur të ndalohet një brend i tërë. Kjo është arsyeja pse vetë vendimi ndjek iniciativën qytetare “Ndalimi i Reklamimit të karburanteve”.

Vende të tilla si Belgjika, Kanada, Suedia dhe Shtetet e Bashkuara kanë bërë thirrje për një ndalim të reklamave të makinave për disa kohë.

Disa vende duan që makinat me motorë me djegie të brendshme të barazohen me duhanin dhe cigaren, dhe të njëjtat paralajmërime zbatohen për to.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme