​COVID-19, doza e dytë e vaksinave jo më vonë se 42 ditë

Intervali i përsosur midis dy dozave vaksine është përkatësisht 21 ditë për atë të Pfizer/BionTech dhe 28 ditë për Moderna-n.

Sidoqoftë, nëse është e nevojshme të vonohet doza e dytë me disa ditë, nuk duhet të tejkalohet intervali prej 42 ditësh, për të dyja vaksinat mRNA.

Ekspertët përsërisin se për një mbrojtje më të mirë, është e nevojshme të plotësohet cikli i vaksinimit me dozën e dytë.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme