​Fosilet e dinosaurëve të gjetur në Argjentinë mund t’i përkasin krijesës më të madhe në botë

Ekspertët kanë zbuluar mbetjet e një dinosauri gjigant në Argjentinë dhe besojnë se mund të jetë një nga krijesat më të mëdha që kanë ecur ndonjëherë në Tokë.

Paleontologët zbuluan mbetjet e fosilizuara të një titanosauri 98 milionë vjeçar në Provincën Neuquen në Patagonia, veriperëndimore të Argjentinës, në depozita të trasha, sedimentare të njohura si Formacioni Candeleros.

24 rruazat e bishtit dhe elementët e brezit legenit dhe kraharorit të zbuluar, mendohet se i përkasin një titanosauri, një grupi të larmishëm dinosaurësh sauropod, karakterizuar nga madhësia e tyre e madhe, një qafë dhe bisht i gjatë dhe qëndrim me katër këmbë.

Në hulumtimin e botuar në revistën Cretaceous Research, ekspertët thonë se besojnë se krijesa është “një nga sauropodët më të mëdhenj të gjetur ndonjëherë” dhe mund të tejkalojë madhësinë e një Patagotitan, një specie që jetoi 100 milionë deri në 95 milionë vjet më parë dhe e matur një tronditëse 37.2 metra (122 këmbë) e gjatë, raporton CNN.

Hulumtimi u krye nga Muzeu Zapala i Argjentinës, Museo de La Plata, Museo Egidio Feruglio dhe universitetet e Río Negro dhe Zaragoza.

Kategoritë
Të ndryshme