​Harku i Darwinit nuk ekziston më

Harku i Darwinit, një formacion i famshëm shkëmbor pranë ishujve Galapagos, u shemb për shkak të erozionit natyror, njoftoi Ministria e Mjedisit e Ekuadorit.

“Është raportuar shembja e Harkut të Darvinit, një urë tërheqëse natyrore më pak se një kilometër nga zona kryesore e ishullit Darwin,” tha ministria, sipas BBC.

Formacioni natyror, i quajtur pas biologut anglez Charles Darwin, konsiderohet si një vend i lartë zhytjeje.

Arkipelagu përbëhet nga 234 ishuj, gjire dhe shkëmbinj, katër prej të cilëve janë shtëpia e rreth 30.000 banorëve.

Ishujt Galapagos ndodhen 906 kilometra në perëndim të Ekuadorit dhe janë në listën e vendeve të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s dhe janë të njohur në të gjithë botën për speciet e tyre unike të bimëve dhe jetës së egër.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme