​Kujtim Shala: Për këtë qeveri, 14 shkurti s’do të përfundojë deri në ditën e fundit të mandatit

Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës Kujtim Shala në debatin rreth programit qeverisës, tha se për këtë qeveri 14 shkurti nuk do të përfundojë deri në fund të mandatit të saj, pasi sipas tij, kjo qeveri është populiste.

Deputeti i LDK-së tha se programi i Qeverisë Kurti 2 nuk është i pranueshëm për shkak se në 14 rreshta ka 15 gabime gjuhësore.

Shala: Për këtë qeveri 14 shkurti s’do të përfundojë deri në ditën e fundit të mandatit

 

“’Programi i qeverisë është dokumenti themelor’, kjo është absolutisht e saktë, në mënyrë absolute, ‘me të cilin qeveria komunikon vizionin e saj para qytetarëve të Republikës së Kosovës për qeverisen e saj’, kjo nuk ka kurrfarë kuptimi, po ka kuptim për këtë qeveri sepse është populiste. Mos i kërkoni kësaj qeverie të mos flasë për rezultatin e zgjedhjeve, për një qeveri që projekton dhe do të punojë 14 shkurti do të ishte shumë larg. Për këtë qeveri, 14 shkurti nuk do të përfundojë në asnjë ditë deri në ditën e fundit të mandatit, sepse qeveri të tilla bëjnë fushatë sistematike çdo ditë, ky është profili ideologjik i tyre”, tha ai.

Shala tha se ky nuk është një program për demokraci parlamentare dhe për një organizim liberal.

Shala: Ky nuk më duket një program për një demokraci parlamentare

 

“Ky nuk më duket një program për një demokraci parlamentare dhe për një organizim liberal. Ky program, këto projeksione nëse Qeveria e Kosovës do të arrijë t’i përmbushë kështu Kosovën do ta kthejnë në një organizim politik krejt tjetër nga ky që është. Unë nuk e besoj që qytetarët e Kosovës i kanë kërkuar LVV-së dhe partnerëve të saj të ribëjnë shtetin e Kosovës, por të qeverisin më mirë sasa të tjerët”, tha Shala.

Kategoritë
LajmeVendi