​Më shumë se 70 milionë të shëruar nga COVID-19 në botë

Numri i njerëzve të kuruar nga virusi korona në botë që nga fillimi i epidemisë ka tejkaluar 70 milionë, sipas të dhënave nga portali Worldometers.

97 milionë e 537 mijë e 264 njerëz janë infektuar me virusin korona që nga shpërthimi i sëmundjes në dhjetor të vitit 2019 në Kinë.

Aktualisht janë 25 milionë e 397mijë e 668 raste aktive, nga të cilat 99,6 për qind janë të sëmurë lehtë dhe 0,4 për qind janë më të rënda. 2 milionë e 88 mijë e 851 persona kanë vdekur nga koronavirusi.

Numri më i lartë i rasteve u regjistrua në Shtetet e Bashkuara – më shumë se 25 milionë, Indi – 10.6 milionë, Brazil – 8.6 milionë, Rusi – 3.6 milionë dhe Britani e Madhe më shumë se 3.5 milionë.

Numri më i lartë i vdekjeve është në Shtetet e Bashkuara më shumë se 400.000, Brazil më shumë se 200.000, India më shumë se 150.000 dhe Meksika më shumë se 140.000.

Kategoritë
BotaLajme