​Ministrja Haxhiu priti në takim guvernatorin e Bankës Qendrore të Kosovës

Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu priti sot në takim guvernatorin e Bankës Qendrore, Fehmi Mehmetin, me të cilin bisedoi mbi përfaqësimin e Kosovës në Arbitrazh dhe bashkëpunimit për përfaqësim sa më dinjitoz në këtë institucion.

Guvernatori Mehmeti e vlerësoi të rëndësishëm koordinimin ndërinstitucional dhe njëherësh ofroi bashkëpunimin për përfaqësimin sa më profesional në Arbitrazh.

Ministrja Haxhiu shprehu vullnetin dhe gatishmërinë e plotë për të ofruar bashkëpunim brenda kompetencave në synim të rezultatit sa më të mirë në këtë përfaqësim.

Guvernatori Mehmeti theksoi edhe rëndësinë e rregullores për përcaktimin e kritereve për vlerësimin e dëmeve jo-materiale si dhe vështirësitë e bashkëpunimit me institucionet kryesore të drejtësisë.

Në takim u diskutua edhe mbi rëndësinë e themelimit të Gjykatës Komerciale duke adresuar çështjen e përzgjedhjes së ekspertëve financiarë dhe profesionalizmit të tyre.

Kategoritë
LajmeVendi