​Në Belgjikë arrestohet ish-pjesëtar i UÇK-së, pritet transferimi i tij në Hagë

Më 16 mars 2021, autoritetet e Belgjikës arrestuan ish-pjesëtarin e UÇK-së Pjetër Shalën në zbatim të fletarrestimit dhe aktakuzës së konfirmuar për krime lufte, lëshuar nga Gjykatësi i Procedurës Paraprake i Dhomave të Specializuara të Kosovës, njofton Gjykata Speciale në Hagë.

Në një komunikatë për media thuhet se Pjetër Shala do të mbahet i ndaluar në Belgjikë, në pritje të transferimit të tij në objektin e paraburgimit të DHSK-së në Hagë.

Së shpejti do të jepet më shumë informacion ku do të përfshihet edhe informacion për nxjerrjen publike të aktakuzës së konfirmuar me redaktimet e nevojshme. Në bazë të rregullës 88 të Rregullores së Procedurës dhe Provave, aktakuza bëhet publike jo më vonë se paraqitja e parë e të akuzuarit.

Kategoritë
LajmeVendi