​Policia sllovene ruan kufirin me kolegë nga BE

Oficerët e policisë sllovene, me ndihmën e kolegëve nga vende të caktuara të BE-së, do të patrullojnë kufirin Slloveni-Kroaci me synimin për të parandaluar migrimin e paligjshëm.

Masa erdhi pasi propozimi i qeverisë sllovene për ushtrinë të bashkohej me policinë dështoi gjatë votimit në parlament, njoftoi sot agjencia e lajmeve STA.

Qeveria gjithashtu u njoh me memorandumin për bashkëpunimin midis Ministrisë së Punëve të Brendshme të Sllovenisë dhe policisë së vendeve të Bashkimit Evropian mbi “patrullat e përbashkëta dhe veprime të tjera të përbashkëta për të luftuar migracionin e paligjshëm” në kufirin slloveno-kroat, tha qeveria në një deklaratë .

Marrëveshja është që policia sllovene do të pyesë për çështje kryesore dhe se kolegët e tyre nga BE-ja do të ndjekin udhëzimet e tyre.

Ministria e Brendshme e Sllovenisë vlerësoi se presioni i migrimit nga Mesdheu dhe Ballkani Perëndimor është “afatgjatë” dhe se Sllovenia së shpejti do të përballet përsëri me kalime të paligjshme të kufirit, me gjithë masat e paraqitura më parë për të parandaluar kalimet.

Kategoritë
BotaLajme