​SHSKUK: Pacientëve të shtrirë në klinikat e QKUK nuk u mundësohet e drejta e votimit

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka shprehur shqetësimin se pacientëve të shtrirë në klinikat e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), nuk po u mundësohet të ushtrojnë të drejtën e tyre për të votuar në zgjedhjet e sotme parlamentare në Kosovë.

SHSKUK, sipas kërkesës së KQZ, ka dorëzuar me kohë në KQZ të gjitha listat me pacientët e shtrirë në klinika dhe spitale, duke paralajmëruar KQZ-në, se shumë nga pacientët do të lirohen deri në ditën e zgjedhjeve dhe do hospitalizohen pacientë të tjerë.

SHSKUK kërkon nga KQZ që të ndërmarrë hapa të menjëhershëm për të mundësuar votimin e pacientëve të shtrirë në klinika dhe spitalet e përgjithshme, po ashtu ta mundësojë edhe votimin e stafit shëndetësor që sot janë në vendet e tyre të punës, thuhet në një komunikatë për media.

Kategoritë
LajmeVendi