​”Traumë, jo lojë”, gjimnazistët protestojnë në Prishtinë

Me parullën “Traumë, jo lojë”, nxënës të gjimnazeve “Sami Frashëri”, “Xhevdet Doda” dhe “Ahmet Gashi” po marshojnë në sheshet e kryeqytetit.

“Mos hesht trego”, “Mos ma prish fëmijërinë”, janë thirrjet kryesore të protestuesve te cilët po kërkojnë barazi, arsim dhe edukim seksual në shkollë.

Kjo pas raportimit të një rasti të ngacmimit seksual të një vajze të mitur.

Rreshtit të parë të protestuesve i është bashkuar edhe ish-presidentja, Atifete Jahjaga.

Kategoritë
LajmeVendi