​UEFA konfirmon vendimin, ekipet kombëtare me nga 26 lojtarë

UEFA ka konfirmuar se ekipet kombëtare do të kenë ekipe me 26 lojtarë në Kampionatin e ardhshëm Evropian, dhe jo siç ka qenë deri më tani.

Arsyeja e ndryshimit është numri i madh i ndeshjeve, pasi për shkak të pandemisë së virusit koronar, futbolli praktikisht u ndërpre nga marsi në maj të vitit të kaluar.

Përzgjedhësit janë të shqetësuar për ngarkesën e rëndë të lojtarëve përpara Kampionatit Evropian, i cili supozohej të mbahej vitin e kaluar para se të shtyhej për shkak të pandemisë.

Për secilën lojë, përzgjedhësit do të jenë në gjendje të zgjedhin një ekip prej 23 lojtarësh dhe gjatë lojës ata do të kenë të drejtën e pesë ndryshimeve.

Federatat kanë kohë deri më 1 qershor për të dërguar një listë të lojtarëve në UEFA, por ata do të jenë në gjendje të zëvendësojnë lojtarët për shkak të dëmtimeve dhe sëmundjeve serioze, që përfshin kontakt të ngushtë me një person të infektuar me koronavirus, deri në ndeshjen e parë të kombëtares në turne, e cila fillon më 11 qershor.

UEFA gjithashtu deklaroi se, për të ruajtur integritetin e garës, futbollisti i zëvendësuar nuk do të jetë në gjendje të ftohet përsëri në ekipin e tij kombëtar për këtë garë.

Kategoritë
LajmeSport