​Zemaj-deputetëve: Mos u grumbulloni, kontribuoni ne parandalimin e shpërndarjes së virusit

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka thënë se do të shumëfishojnë numrin e testimeve sipas nevojave. Ai u ka thënë deputetëve që të kontribuojnë në parandalimin e shpërndarjes së virusit.

Sipas Zemajt, asnjë pacient në Republikën e Kosovës nuk është në mungesë të trajtimit.

Zemaj: Kapacitetet testuese do të dhjetëfishohen sipas nevojave

“Kapacitetet testuese janë katërfishuar, këtë javë do të dhjetëfishohen sipas nevojave çfarë ka Republika e Kosovës, se ju keni dëshirë të statistikave, nuk ka teste ka 100, 50, teste selektive, ka mijëra testime brenda ditës që bëhen, vetëm për 12 ditë kemi bërë teste sa 92 ditë që ju keni qenë në pushtet, vetëm për 12 ditë”, tha ai.

Zemaj tha se Kosova ka vdekshmërinë më të ulët në rajon dhe Evropë sa u përket rasteve me Covid-19.

Zemaj-deputetëve: Kontribuoni më shumë në parandalimin e shpërndarjes së virusit

“Kontribuoni më shumë gjendjes për parandalimin e shpërndarjes së infeksionit, ndaljen e rritjes mos shfrytëzoni siç ju kemi parë grumbullime tendencioze edhe për t’u gëzuar, edhe qoftë për rastet që përfundojnë me fatalitet.

Këto deklarata Zemaj i bëri në seancën e sotme, pas kritikave që deputetët dhanë në drejtim të Qeverisë së Kosovës për keq menaxhim të situatës me pandeminë

Kategoritë
LajmeVendi