1 milion turistë vërshojnë Antalian e Turqisë

Sipas të dhënave të marra nga Drejtoria e Kulturës dhe Turizmit në Provincën e Antalias, numri i turistëve që kanë vizituar qytetin me rrugë ajrore midis 1 janarit dhe 23 prillit ka kaluar 1 milion.

Të dhënat e turizmit të vitit 2022 në Antalia i bëjnë njerëzit të buzëqeshin.

Pavarësisht negativiteteve mes Antalisë, Rusisë dhe Ukrainës, e cila është një nga qendrat më të rëndësishme turistike të Mesdheut, rritja e grafikut turistik vazhdon.

Sipas të dhënave të marra nga Drejtoria e Kulturës dhe Turizmit në Provincën e Antalias, numri i turistëve që vizituan qytetin me rrugë ajrore midis 1 janarit dhe 23 prillit ishte 1 milion e 18 mijë e 246 persona.

Pavarësisht epidemisë së koronavirusit, Antalia, e cila u mbyll vitin e kaluar me më shumë se 9 milionë turistë, tregoi një rritje të madhe në të dhënat e turizmit 2022 krahasuar me periudhën 1 janar-23 prill të një viti më parë.

Sipas lajmeve në UAV, numri i turistëve që erdhën në qytet me rrugë ajrore nga data 1 janar deri më 23 prill 2022 u rrit me 147 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe arriti në 1 milion e 18 mijë e 246 persona.

Në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, numri i turistëve të ardhur në Antalia ishte 412 mijë e 729. Në 23 ditët e para të prillit, rritja ishte 245 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2021.

Kategoritë
BotaLajme