2-vjeçarit në QKUK i hiqet tumori që i kishte përfshirë gjysmën e barkut

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës përmes një postimi në rrjetin social “Facebook” kanë treguar se sot i është operuar me sukses një fëmijë 2 vjeç, të cilit i është hequr tumori me përmasa të mëdha.

Ata kanë njoftuar se mjekët kirurgë, të asistuar nga ekipi i anestezionit kanë operuar me sukses një fëmijë të moshës 2-vjeçare, duke ia larguar tumorin, i cili ia kishte përfshirë gjysmën e barkut.

“Pacienti është në gjendje të mirë shëndetësore dhe pritet të lirohet shumë shpejt për në shtëpi”, kanë njoftuar Shërbimi Spitalor.

Njoftimi i plotë:

Operohet me sukses një fëmijë 2 vjeç, i hiqet tumori me përmasa të mëdha

Në Klinikën e Kirurgjisë së Fëmijëve të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, mjekët kirurgë, të asistuar nga ekipi i anestezionit, kanë operuar me sukses një fëmijë të moshës 2 vjecare, duke ia larguar tumorin, i cili ia kishte përfshirë gjysmën e barkut.

Operacioni u realizua, pas trajtimit dhe ekzaminimeve të vazhdueshme nga mjekët pediatër-onkologë.

Pacienti është në gjendje të mirë shëndetësore dhe pritet të lirohet shumë shpejt për në shtëpi.

Kategoritë
LajmeShëndetësiVendi