200 mijë gra më shumë sesa burra, ky shtet i Europës që po përballet me rënie drastike të popullsisë

Numri i banorëve të Lituanisë nga viti 2011 është zvogëluar për rreth 230 mijë, pasi që numri i të vdekurve ka tejkaluar atë të atyre që kanë lindur.

Po ashtu mësohet se një shkak tjetër që ka rënë numri i popullsisë është edhe emigrimi i lartë u qytetarëve.

Bëhet me dije se, në Lituani jetojnë rreth 2,81 milionë banorë, ku mes tyre janë më shumë gra sesa burra.

Mësohet se aktualisht janë 1,5 milion gra dhe 1,3 milion burra.

Kategoritë
BotaLajme