211 euro për një vizë zvicerane, 2 muaj procedurë, në fund vetëm 7 ditë mundësi shfrytëzimi

Marrja e një vize të nevojshme për udhëtim në Evropë, një qytetari të Kosovës i kushton qindra euro dhe deri në disa muaj kohë.

Radio Evropa e Lirë e ka dokumentuar procesin e mbledhjes së dokumenteve dhe aplikimin për vizë turistike në shtetin e Zvicrës deri te rezultati final i këtij aplikimi.

Zvicra nuk është pjesë e Bashkimit Evropian, por është pjesë e zonës Schengen, ku 26 vende evropiane hoqën kufijtë e tyre të brendshëm, për lëvizjen e lirë dhe të pakufizuar të njerëzve.

Kategoritë
BotaLajme