AK Partia e Turqisë paraqet legjislacionin e ri për të luftuar mizorinë ndaj kafshëve

Projektligji i shumëpritur do të ndalojë shitjen e maceve dhe qenve nga dyqanet e kafshëve shtëpiake dhe do të ndalojë cirkët me ujë dhe parqet e delfinëve.

Kafshët nuk do të shihen më si produkte, thotë partia qeverisëse e Turqisë ndërsa paraqet një projektligj të shumëpritur për të luftuar mizorinë ndaj kafshëve në Zyrën e Kryetarit të Parlamentit.

Partia e Drejtësisë dhe Zhvillimit (AK) e Turqisë paraqiti të enjten një projektligj mbi të drejtat e kafshëve i cili do të ndalonte shitjen e maceve dhe qenve nga dyqanet e kafshëve shtëpiake dhe do të ndalonte cirkun me ujë dhe parqet e delfinëve.

Sipas projektligjit, “kafshët nuk do të shihen më si produkte, por si jetë”, u tha gazetarëve në parlament Mahir Unal, nënkryetari i grupit parlamentar të partisë.

“Pronarëve të maceve dhe qenve do t’u kërkohet të kenë ID-të dixhitale dhe braktisja e tyre do të përballet me sanksione,” tha ai.

Projektligji së pari do të përballet me Komisionin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Rural të parlamentit.

“Ne shpresojmë ta kalojmë këtë projektligj përpara pushimit të parlamentit (verës), duke mbajtur premtimin tonë (kombit),” shtoi ai.

Projektligji pritet të debatohet javën e ardhshme nga komisioni.

Më 8 qershor, zëdhënësi i AK Partisë Omer Çelik u tha gazetarëve se Presidenti Rexhep Tajip Erdogan po bën presion për miratimin e ligjit.

Kategoritë
BotaLajme