Amazon i hedh një sasi të madhe të mallrave të pashitura çdo vit, përfshirë laptopët dhe TV-të

Amazon i hedh një sasi të madhe të mallrave të pashitura çdo vit, e cila përfshin TV inteligjentë dhe laptopë, zbuloi hetimi.

Pamjet tregojnë një sasi të madhe mbeturinash nga vetëm një nga 24 qendrat e shpërndarjes në MB. Produktet janë kryesisht të papërdorura dhe të renditura në kuti të shënuara “shkatërrojnë”, dhe ato janë dronë, tharëse flokësh, kufje, libra dhe të ngjashme.

Kjo pamje u sigurua nga një prej punonjësve, i cili dëshironte të mbetej anonim, dhe që pretendon se punonjësit shkatërrojnë rreth 130,000 copë mallra të ndryshëm në javë.

“Nuk ka asnjë arsye për shkatërrim. Pastruesit e fshesës me korrent, laptopët, tabletët, maskat e paketuara … Rreth 50 përqind e mallrave nuk janë të hapura, ndërsa gjysma tjetër janë kthyer mallra në gjendje të mirë. Punonjësit janë bërë indiferentë ndaj asaj që u kërkohet. për të bërë, “tha ai. është një burim anonim.

Hetimi përcaktoi se qindra mijëra produkte të pashitura ose të kthyera përfundojnë në “zonën e shkatërrimit” çdo javë.

Në një javë, 123,000 artikuj për shkatërrim u shënuan në magazinën Dunfermline, dhe në të njëjtën periudhë, vetëm 28,000 artikuj për dhurime.

Arsyeja për shkatërrimin është modeli i biznesit i Amazon. Shumë shitës me pakicë në të gjithë botën i mbajnë produktet e tyre në depot e Amazon, por sa më shumë të zgjasin, aq më e lartë është kostoja. Në fund do të jetë më lirë të shkatërrohet.

Ajo që Amazon po bën nuk është e paligjshme dhe qeveria ka marrë thirrje për të ndërhyrë me ligj.

Organizata Greenpeace deklaron se këto janë mbeturina të panevojshme dhe se kjo mënyrë e asgjësimit të mallrave është tronditëse.

Amazon u përgjigj dhe tha “për të punuar në qëllimin e saj, i cili është që nuk do të ketë shkatërrim të mallrave në të ardhmen, dhe se përparësia është të shesë, dhurojë dhe riciklojë produkte të pashitura.

Kategoritë
BotaLajme