Ambasada ruse kërcënon BiH me ‘skenar ukrainas’

Në paraqitjet e fundit, ambasada ruse në Bosnje dhe Hercegovinë e ka kërcënuar vendin tonë me një ‘skenar ukrainas’.

Në stilin rus po fabrikohen rastet dhe për fjalimin e fundit ishte njoftimi i ambasadës amerikane në Sarajevë, i cili citonte zyrtarë rusë të cilët para agresionit ndaj Ukrainës thanë se nuk do të kishte sulm dhe se Perëndimi po përhapte false. propagandë.

Ambasada ruse u përgjigj në profilin e saj zyrtar në Facebook se nuk kishte pushtim të Ukrainës, duke akuzuar Shtetet e Bashkuara për destabilizimin e BiH dhe përgatitjen e një skenari të ngjashëm me Ukrainën, dhe duke akuzuar Uashingtonin se po përpiqet të “shkatërrojë gjenetikisht rusët”.

– Si zakonisht, vetë amerikanët gënjejnë. Sepse nuk ka pushtim. Në vend të kësaj, ekziston një operacion special ushtarak për çmilitarizimin dhe shkombëtarizimin e regjimit ukrainas, ata përsëritën në Facebook një mesazh nga fjalimi propagandistik i Putinit që justifikonte sulmin e Rusisë ndaj Ukrainës.

Ambasada ruse sugjeron më tej në mënyrë indirekte se Shtetet e Bashkuara po përgatisin në fakt një skenar të ngjashëm me Ukrainën për BiH dhe në fakt po minojnë BE-në si një rival strategjik.

Është Uashingtoni që në fakt po ndërhyn në dialogun brenda BeH, duke vënë kundër njëri-tjetrit popujt përbërës dhe duke kundërshtuar heqjen e protektoratit të huaj anakronik të përfaqësuar nga Zyra e Përfaqësuesit të Lartë. kundërshtari i saj gjeopolitik, BE. Kjo është e vërtetë, megjithëse në dritën e solidaritetit imagjinar aktual midis Amerikës dhe Evropës ‘në rastin e Ukrainës’ një deklaratë e tillë mund të duket e tepërt. Por do të vijë një moment i së vërtetës.” Ambasadat ruse.

Kujtojmë se kohët e fundit ambasadori rus në BeH, Igor Kalabukhov, duke mos iu shmangur sarkazmës dhe fyerjeve, hodhi akuza ndaj të ngarkuarit me punë të Ambasadës Amerikane në BeH, Deborah Mennuti, e cila në blogun e saj përshkroi pikëpamjet e Uashingtonit për krizën ukrainase. të gjithë Evropën, duke përfshirë BiH.

Kalbukhov më pas akuzoi Mennatin se “ka thënë megatonë gënjeshtra” për situatën në Ukrainë, duke shpjeguar pikëpamjet e vendit të tij, duke shtuar se ai ishte “i neveritur ta lexonte atë”.

Përveç kësaj, ambasada ruse në BiH kërcënoi së fundmi një gazetar të Dnevni Avaz për komentimin e krizës ukrainase.

Nuk është sekret se Rusia mbështet kapjen e juridiksionit të BiH dhe shkëputjen e RS.

Kategoritë
LajmeRajoni