Ambasadori britanik: Ishim të padëshiruar në procesin e përzgjedhjes së Kryeprokurorit

Ambasadori britanik në Kosovë, Nicholas Abbott ka folur edhe për zgjedhjen e Kryeprokurorit të Shtetit dhe përjashtimin e tyre në këtë proces.

‘’Kjo është shumë e qartë, që ne kemi dashur të propozojmë për KPK që ne të mbështetim procesin dhe ata kanë vendosur që nuk duan ta bëjnë këtë. S’ka pasë komunikim të mirë. Na ka krijuar ca.. Ka pasë dëshirë për të në angazhuar, por jo dëshirë që të jemi pjesë e procesit.’’, ka thënë ai në RTK.

‘’Nuk është se ne marrim vendim këtu. Ne kemi shpreur dëshirën që të angazhohemi por kjo i bmetet KPK’së.’’

Kategoritë
LajmeVendi