Ambasadori i Turqisë në Stokholm reagon ndaj djegies së Kuranit

“Rasmus Paludan, lideri i Partisë Daneze të ekstremit të djathtë, Tight Direction (Stram Kurs), mërziti muslimanët dhe u përpoq të shkaktonte trazira në vend duke provokuar me djegien e Kuranit përpara xhamisë në Ditën e Punëtorëve”

Ambasadori i Turqisë në Stokholm, Hakkı Emre Yunt, deklaroi se kurrë nuk e pranuan provokimin e djegies së Kuranit para xhamisë në Suedi nën mbrojtjen e policisë, raporton Anadolu Agency (AA).

Yunt tha se Turqia edhe një herë përcolli reagimet e saj te Ministria e Punëve të Jashtme suedeze.

Në një deklaratë për AA, Yunt tha se Rasmus Paludan, lideri i Partisë Daneze të ekstremit të djathtë, Tight Direction (Stram Kurs), mërziti muslimanët dhe u përpoq të shkaktonte trazira në vend duke provokuar me djegien e Kuranit përpara xhamisë në Ditën e Punëtorëve, më 1 Maj.

“Edhe pse policia nuk lejon Paludanin të bëjë demonstrata, ai vjen provokon përsëri dhe policia ofron mbrojtje. Unë informova autoritetet (Ministrinë suedeze të Punëve të Jashtme) se ky provokim i shëmtuar përbën krim urrejtjeje dhe kërkoi që të ndërmerren veprimet e nevojshme”, tha Yunt.

Paludan dje i shoqëruar nga rojet e policisë dogji Kuranin e Shenjtë para xhamisë Uppsala dhe xhamisë së Stokholmit.

Kategoritë
BotaLajme