Angela Merkel iu përgjigj pyetjes se pse nuk do të marrë vaksinën AstraZeneca

Kancelarja gjermane Angela Merkel, 66 vjeçe, tha se ajo nuk do të vaksinohet me vaksinën AstraZeneca / Oxford sepse “ajo nuk hyn në grupin e njerëzve për të cilët rekomandohet vaksina”.

Kancelarja ka qëndruar edhe një herë prapa shkencëtarëve gjermanë të cilët nuk sugjerojnë që njerëzit mbi moshën 65 vjeç të vaksinohen me AstraZeneca.

Në të njëjtën kohë, The Guardian mëson se nga rreth 1.4 milion vaksina të kompanisë britaniko-suedeze të dërguara në Gjermani, ishin përdorur më pak se 190 mijë (rreth 13 përqind).

Shumica dërrmuese mbetet ende e paprekur, megjithëse është miratuar për përdorim nga Agjencia Evropiane e Barnave (EMA).

Në një intervistë me Frankfurter Allgemeine Zeitung, Kancelarja gjermane foli për të, ndër të tjera.

Kur u pyet nga gazetarët nëse i kupton frikën e njerëzve që nuk duan të vaksinohen me AstraZeneca, ajo u përgjigj:

“AstraZeneca është një vaksinë e besueshme, efektive dhe e sigurt, e aprovuar nga Agjencia Evropiane e Barnave dhe e rekomanduar në Gjermani për njerëzit nën moshën 65 vjeç. Të gjitha autoritetet thonë se kësaj vaksine mund t’i besohet. Për sa kohë që rezervat e vaksinës janë të pakta, siç është aktualisht rasti, ju nuk mund të zgjidhni se çfarë të vaksinoni”.

Kjo u pasua nga një pyetje nga gazetarët: “Duke pasur parasysh këtë problem të pranimit, a nuk duhet të jeni një shembull për të tjerët dhe të vaksinoheni?”

Merkelit iu përgjigj shkurt dhe me vetëbesim: “Unë jam 66 vjeçe dhe nuk bëj pjesë në grupin e rekomanduar për AstraZeneca”. 

Kategoritë
BotaLajme