Anija shpuese “Kanuni” ndodhet në pusin e gazit “Turkali-4” në Detin e Zi

Korporata Turke e Naftës (TPAO) raportoi se anija shpuese “Kanuni” ndodhet në pusin Turkali-4.

Në një deklaratë në llogarinë e kompanisë në Twitter thuhet: “Anija shpuese ‘Kanuni’ ndodhet në pusin ‘Turkali-4’ për përfundimin e punimeve të nivelit më të ulët.”

Më 21 gusht 2020, Presidenti Recep Tayyip Erdogan njoftoi se anija e shpimit “Fatih” kishte zbuluar 320 miliardë metra kub gaz natyror në pusin “Tuna-1” në fushën e gazit Sakarya në Detin e Zi. Zbulimi ishte zbulimi më i madh i gazit në historinë e Turqisë.

Erdogan njoftoi më 17 tetor 2020 se sasia totale e rezervave kishte arritur në 405 miliardë metra kub, një rritje prej 85 miliardë metra kub e zbuluar në pusin “Tuna-1”.

Pas zbulimit të 135 miliardë metra kub në pusin “Amasra-1”, rezerva e gazit në Detin e Zi arriti në gjithsej 540 miliardë metra kub.

Turqia vazhdon kërkimin e saj të hidrokarbureve në dete me anije shpuese “Fatih”, “Yavuz” dhe “Kanuni”.

Kategoritë
BotaLajme