Arrestimi i ish-zyrtarit boshnjak në hyrje të Serbisë ngriti tensione në mes të dy vendeve

Pas arrestimit të Edin Vranjës, një ish -zyrtar i Policisë së Lartë Federale të Bosnjës dhe Hercegovinës, me hyrjen e tij në Serbi, reagimet filluan të rriten nga Bosnja. Si rezultat i këtij zhvillimi, tensionet filluan të rriten përsëri në mes të dy vendeve.

Ministrja e Punëve të Jashtme të Bosnje -Hercegovinës, Bisera Turkovic, thirri sot ambasadoren e Bosnjës në Beograd, Aida Smajic,  për konsultime urgjente.

Pas arrestimit të shtetasit boshnjak Bosnja protestoi për situatën duke tërhequr Ambasadorin e Bosnjës në Serbi

Gjatë ditës, anëtarët e Presidencës Boshnjake dhe Kroate të Bosnje dhe Herzegovinës, Zeljko Komşic dhe Şefik Dzaferovic, reaguan gjithashtu për këtë ngjarje.

Ata deklaruan se ajo që bëri Serbia nuk është në përputhje me ligjin ndërkombëtar dhe Serbia shkelte parimet ndërkombëtare.

Ministria e brendshme serbe njoftoi në një deklaratë se Vranje u arrestua midis 1993 dhe 1994 në Gorazde nën dyshimin për kryerjen e krimeve të luftës kundër të burgosurve të luftës.

Kategoritë
LajmeRajoni