Arrestohet personi i dyshuar i cili tentoi të kalojë ilegalisht kufirin Kosovë-Serbi dhe të kontrabandojë derivate të naftës

Policia e Kosovës, në këtë rast zyrtarët kufitarë, më datën 21.06.2021 në fshatin  Banjë të Komunës së Zubin Potokut, fshat ky i cili gjendet në brezin kufitar, gjatë patrullimit kanë ndaluar një automjet i cili në rrugë alternative ka tentuar të kalojë kufirin Kosovë – Serbi.

Automjeti i ndaluar nga patrulla policore kufitare, në dalje të RKS-së, i cili posedonte targa (NP) drejtohej  nga personi me vendbanim po ashtu nga Novi Pazari dhe kishte të ngarkuar derivate të naftës në sasi prej 1354 litra naftë.

Nën dyshimin e kryerjes së veprave penale; “Kalim i pa autorizuar i vijës kufitare” dhe “Kontrabandim me mallra”, i dyshuari është ndaluar dhe automjeti është konfiskuar.

Me vendim të prokurorit kompetent, personi i dyshuar është dërguar në mbajtje, përderisa automjeti dhe malli i kontrabanduar i janë dorëzuar Doganës së Kosovës.

Kategoritë
LajmeVendi