Bakir İzetbegoviç: “Unë dua marrëdhënie më të mira me Serbinë dhe me serbët, por ata kanë disa gjëra që nuk mund të kalohen,”

Gjatë një interviste me Euronews, Presidenti i SDA Bakir Izetbegovic gjithashtu komentoi historinë rreth fillimit të rishikimit të vendimit kundër Serbisë në 2017 dhe historinë që ai dërgoi “emisarë” te Vuçiç për t’i thënë se nuk do të kishte asgjë nga rishikimi .

I pyetur nga gazetarët nëse ai kishte dërguar bashkëpunëtorët e tij më të ngushtë te Vuçiç për ta kërkuar që të mos reagonte ndaj kontrollit, Izetbegovic tha se ai kishte dërguar bashkëpunëtorë, por për t’i thënë presidentit serb se Bosnja dhe Hercegovina do të shkonte në drejtim të auditimit.

“Unë nuk dërgova askënd të pyeste Vuçiç asgjë. I dërgova t’i thosha se po shkoja në atë drejtim. Se do të bëja më të mirën time që të bëja një rishikim sepse Serbia ka shumë faj këtu. Unë i dërgova një mesazh Vuçiq se ishte faji i regjimit. kush e bëri atë në vitet 1990 dhe se unë nuk dua të kem një konflikt me Serbinë moderne, “i tha Izetbegovic Euronews.

Gjatë intervistës, presidenti i SDA tha se përpjekjet e tij ishin në drejtim të realizimit të auditimit.
“Unë u përpoqa të bëja diçka nga auditimi. Për të korrigjuar këtë padrejtësi. Regjimi i Millosheviçit dhe ajo që Serbia po bënte në Bosnjë dhe Hercegovinë në atë kohë nuk u sanksionuan kurrë. Ata kurrë nuk u përgjigjën për këtë. Përpjekja ime u drejtua me të gjithë Sidoqoftë, unë i thashë Vuçiqit se nuk doja të kisha problem me të, as me Serbinë e së ardhmes. Kjo është Serbia e së kaluarës dhe duhet të sanksionohet për këtë.

Izetbegovic gjithashtu tha se ai ende dëshiron marrëdhënie më të mira me Serbinë, por edhe me serbët.

“Unë dua marrëdhënie më të mira me Serbinë dhe me serbët, por ata kanë disa gjëra që nuk mund të kalohen,” i tha Euronews Presidenti i SDA Bakir Izetbegovic.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet