Bashkëpunimi i Erdoganit dhe Elon Musk- Sateliti kombëtar i Turqisë do të lëshohet nga Space X

Türksat 6A është projekti i parë satelitor i komunikimit i Turqisë i zhvilluar në vend dhe synon të çojë më tej aftësitë tona në këtë fushë.

Turqia ka ofruar shërbime në këtë fushë që nga TURKSAT 1B, e cila filloi të funksionojë në 1994, dhe satelitët pasues TURKSAT 1C, 2A, 3A dhe 4A. Sidoqoftë, këta satelitë u blenë nga kompani të huaja.

Sateliti që do të zhvillohet brenda fushës së projektit, i cili filloi më 15 dhjetor 2014, ka dallimin se është sateliti i parë i komunikimit i zhvilluar me mjete kombëtare, ndryshe nga satelitët e mëparshëm të komunikimit të Turqisë.

Sateliti, i cili do të ketë një masë prej mbi 4 tonë përfshirë karburantin, do të vendoset në orbitën gjeostacionare në 42 gradë gjatësi lindore.

Sateliti Türksat 6A do t’u shërbejë përdoruesve përfundimtarë në shumicën e Evropës, Afrikës Veriore, Lindjes së Mesme dhe Azisë, si dhe Turqisë.

Brenda fushëveprimit të projektit, hapësira dhe historia satelitore do t’u sigurohet shumë nënsistemeve të reja të zhvilluara për t’u përdorur në satelit, dhe këto nënsisteme do të formojnë infrastrukturën e satelitëve kombëtarë të komunikimit.

Turksat 6A; Do të ketë 16 aktivë, 4 Ku-Band rezervë dhe 2 aktivë, 1 transponderë rezervë X-Band.

Kategoritë
BotaLajme