BeH, Danko Puljiç, kushëri i Kardinalit Vinko Puljiç, pranon Islamin

Përveç Puljiçit, në të njëjtën xhami, dje Islamin e pranoi dhe Antonija, e cila vendosi të marrë emrin Ajsha, konfirmoi për AA imami i xhamisë në Kalibunar, Aljo ef. Cikotiç.

Danko Puljiç, kushëri i Kardinalit Vinko Puljiç, pranoi Islamin të shtunën në xhaminë Kalibunar të Travnikut dhe zgjodhi emrin Emir, raporton Anadolu Agency (AA).

Përveç Puljiçit, në të njëjtën xhami, Islamin e pranoi dhe Antonija dje, dhe vendosi të marrë emrin Ajsha.

Kjo u konfirmua për AA nga imami i xhamisë në Kalibunar, Aljo ef. Cikotiç, para të cilit Danko dhe Antonija, tani Emir dhe Ajsha, shprehën shehadetin (dëshminë) dhe pranuan Islamin.

Cikotiç gjithashtu konfirmoi se Danko është kushëri i Kardinalit Vinko Puljiç.

Në një bisedë me AA, Cikotiç shtoi se gëzimi dje në xhaminë në Kalibunar ishte i papërshkrueshëm, një lloj akti i lindjes së re.

Ai tha se Puljiç ishte i lumtur dhe mirënjohës pasi tha shehadetin dhe shprehu lumturinë e tij që u bë pjesë e këtij xhemati.

Kategoritë
LajmeRajoni