Belgjikë, rreth gjysma e foshnjave të lindura vitin e kaluar me origjinë të huaj

Sipas të dhënave 67.9 për qind e popullsisë së vendit janë belgë, 19.7 për qind janë belgë me origjinë të huaj ndërsa 12.4 për qind janë të huaj.

Bëhet e ditur se 48 për qind e foshnjave të lindura në Belgjikë vitin e kaluar kishin nëna të huaja ose me prejardhje të huaj.

Instituti i Statistikave të Belgjikës (Statbel) ka publikuar të dhënat për lindjet në vend në vitin 2020.

Gjysma e lindjeve në vend vitin e kaluar ishin gra me origjinë belge. 25 për qind e lindjeve në Belgjikë janë kryer nga gra të huaja ndërsa 23 për qind nga shtetas belgë me origjinë të huaj.

Sipas kësaj, nënat e 48 për qind të foshnjave të lindura në Belgjikë ishin të huaja ose me origjinë të huaj.

Norma mesatare e lindshmërisë në vend u regjistrua si 1.54 fëmijë. Numri mesatar i fëmijëve në Belgjikë varionte sipas origjinës së nënës.

Ndërsa numri mesatar i fëmijëve është 1.38 për gratë me origjinë belge, kjo shifër ishte 1.58 për gratë belge me origjinë të huaj dhe 2.05 për shtetasit e vendeve të tjera.

Belgjika ka një popullsi totale prej rreth 11.6 milionë banorë. Sipas të dhënave 67.9 për qind e popullsisë së vendit janë belgë, 19.7 për qind janë belgë me origjinë të huaj ndërsa 12.4 për qind janë të huaj.

Kategoritë
BotaLajme