Bora ‘paralizon’ Kroacinë, aksidente të shumta rrugore

Zona e Gorski Kotar në Kroaci, është mbuluar nga dëbora. Për shkak se udhëtarët janë kapur të papërgatitur dhe pa zinxhirë për gomat e makinave nuk kanë munguar edhe aksidentet e shumta automobilistike, kryesisht në autostradën A6 Rijeka-Zagreb.

Mediat lokale raportojnë se kolona e automjeteve në autostradën A6 midis kryqëzimit Delnice dhe kryqëzimit Ravna Gora është e gjatë rreth dy kilometra.

Ndërkohë autoritetet u kanë bërë thirrje shoferëve që të rregullojnë shpejtësinë dhe stilin e tyre të vozitjes me kushtet në rrugë, për të mbajtur distancën e sigurisë midis automjeteve, si dhe për të respektuar rregulloret dhe kufizimet.

Për shkak të borës dhe kushteve të dimrit, trafiku është i ndaluar për kamionë me rimorkio dhe kamionë me gjysmë rimorkio, dhe të gjitha automjetet e tjera duhet të kenë pajisje dimërore në rrugët në Gorski Kotar.

Shiu dhe trotuaret e lagura, dhe në disa vende një sasi më e madhe e ujit në shëtitore, ngadalësojnë trafikun në Istria, bregdetin kroat, Kroacinë veriperëndimore dhe Sllavoni.

Për shkak të erës së stuhishme, autostrada A6 Rjekë-Zagreb në seksionin Kikovicë-Delnice është e hapur vetëm për automjetet e pasagjerëve dhe Ura Kërk është e mbyllur për grupin e parë të automjeteve – motorë, furgonë mbi 1.9 m të lartë, autobusë dykatësh, makina private që tërheqin një rimorkio të vogël.

Në Rrugën e Adriatikut (DC8) midis Bakar dhe Novi Vinodolski, qarkullimi është i ndaluar për automjete me rimorkio dhe motoçikleta.

Kategoritë
LajmeRajoni