Bota islame sonte kremton Natën e Mirë të Miraxhit

Sonte bota islame kremton Natën e Mirë të Miraxhit, e cila pranohet si “ngritja dhe spastrimi tek Allahu”.

Sonte bota islame kremton Natën e Mirë të Miraxhit, e cila pranohet si “ngritja dhe spastrimi tek Allahu”.

Sipas besimit islam Hz. Muhamedi në natën e Miraxhit me ftesë të Allahut dhe me udhërrëfimin e Hz. Xhebrailit u nis nga Mesxhidi Haram në Arabinë Saudite në Mesxhidi Aksa në Jerusalem të Palestinës dhe prej aty u ngjit në qiej në botën e amshuar dhe doli para Perëndisë.

Natën e Miraxhit, Allahu i shpalli Profetit Muhamed dymbëdhjetë urdhra që kishin për qëllim mbrojtjen e të drejtës për jetë, nderit dhe dinjitetit dhe vendosjen e paqes dhe sigurisë së shoqërisë.

 

Kategoritë
BotaLajme