Caktimi i mundshëm i masave të reja anti-COVID, nga Asociacioni i Komunave thonë se ende nuk janë konsultuar

Gjatë ditës së sotme është mbajtur një takim mes ministrit të Shëndetësisë Arben Vitia dhe kryetarit të Shoqatës së Gastronomëve Petrit Kllokoqi.

Në takim u diskutua për masat e reja anti-COVID që pritet të merren gjatë javës së ardhshme.

Ndër të tjera u diskutua mbyllja totale për 12 ditë e gastronomisë dhe qendrave tregtare por edhe fitneset.

Lidhur me këtë rast ka folur Drejtori Ekzekutiv i Asociacionit të Komunave të Kosovës Sazan Ibrahimi.

Ibrahimi tha për Klan Kosova se nuk ka ende ndonjë diskutim me kryetarët e komunave lidhur me masat e reja të mundshme.

” Jo, ende nuk jemi konsultuar me kryetarët e komunave lidhur me masat e reja që mund të merren. Nuk jemi kontaktuar ende nga Ministria. Që nga muaji mars i vitit të kaluar ne jemi konsultuar në vazhdimësi”.

“Masat e përcaktuar deri më tani kanë gjetur zbatim të plotë në funksion të ruajtjes së jetës së qytetarëve”.

“Nga takimi i kaluar që kemi pasur me ministrin e Shëndetësisë jemi dakorduar që të kemi mbikqyrje rigoroze të zbatimit të masave anti-COVID. Po presim që të konsultohemi”.

Kategoritë
LajmeVendi