Çift britanik zbulon “thesarin” me fosile nëpërmjet Google Earth

Një çift britanik ka zbuluar një thesar të madh me fosile duke përdorur Google Earth.  Paleontologët amatorë zbuluan vendin në Ëiltshire në fillim të këtij viti ndërsa kërkonin gjeologjinë e zonës në internet.

Gjetjet e qindra mostrave, nga Jurasika e Mesme (174 deri në 164 milion vjet më parë) duhet të sjellin kërkime të reja që nuk ishin kurrë më parë të mundshme për shkak të numrit të vogël të mostrave të mbajtura në koleksione.

Fosilet e yjeve  (krinoidë pa kërcell), zambakëve të detit (krinoidëve të ndezur) dhe yjeve (Asteroidea) janë të rralla.

Neville dhe Sally Hollingworth, nga Swindon, ishin bashkë-zbuluesit e sitit. Çifti mori një pllakë dhe e pastroi në shtëpi, ku zbuluan një “pamje të pabesueshme” të zambakëve të detit, krinoideve.

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme