Cilësia e arsimit në Ballkan garantohet nga akreditimi ndërkombëtar

Së bashku me globalizimin, bota e arsimit po përjeton një proces të ri integrimi. Sidomos në shekullin e 21-të, me konceptin e “Arsimit gjatë gjithë jetës” që po merr rëndësi, ndërkombëtarizimi i arsimit kombëtar ka një rëndësi të madhe.

Për këtë arsye, bëhet shumë e rëndësishme që qendrat e trajnimit, kurset, shkollat ​​e mesme dhe universitetet të akreditohen nga një organizatë e pavarur ndërkombëtare. Kështu, studentët dhe kursantët kanë mundësinë të njihen në të gjithë botën me dokumentet e tyre të akredituara ndërkombëtarisht.

Trajnimet e njohura ndërkombëtarisht, të cilat janë veçanërisht të zakonshme në SHBA dhe vendet evropiane, po pushtojnë me shpejtësi edhe Ballkanin. Kështu, të rinjtë në vendet e Ballkanit kanë mundësinë të marrin diploma dhe dokumente të njohura ndërkombëtarisht. ECVSN (Rrjeti Euroaziatik i Sistemit të Verifikimit të Certifikatave) me seli në Mynih, Gjermani, është një nga organizatat ndërkombëtare të rëndësishme të certifikimit të arsimit që po përhapet gradualisht në Ballkan. ECVSN, i cili u zbatua në vitin 2022 nga trajnerë dhe inxhinierë ekspertë, tashmë ka zhvilluar bashkëpunim me shumë institucione arsimore në Turqi, Maqedoni dhe Kosovë.

Së fundi, ECVSN, e cila akrediton Universitetin Ndërkombëtar Vizyon në Maqedoni, planifikon t’i bëjë më të njohura dhe të vlefshme dokumentet e dhëna nga Universiteti Ndërkombëtar Vizyon duke akredituar diplomat dhe dokumentet e arsimit të pranuara nga studentët e Universitetit Vizyon.

ECVSN, e cila akrediton trajnimet e dhëna nga qendra të rëndësishme trajnimi si TİBEDU dhe Akademia PCA në Turqi, planifikon të hapë një derë karriere cilësore për studentët dhe kursantët me dokumente arsimore të kualifikuara të vlefshme në të gjithë botën.

ECVSN në bashkëpunim me organizatën jo-qeveritare IDEA në Kosovë do të  akreditoj trajnimet që do të jepen nga kjo orgaizatë, IDEA do t’i shtojë vlerë dokumenteve që studentët do të marrin në fund të trajnimit.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme