Covid-19, Shqipëria dërgon 30 mjekë e infermierë në ndihmë të Italisë

Shqipëria do të dërgojë 30 mjekë në Itali të shtunën pasdite për të ndihmuar shtetin fqinj në luftën ndaj Covid-19.

Mjekët do të zbresin pasdite në Romë, dhe do të transferohen në Bergamo, qyteti më i prekur,

Ardhja e personelit shëndetësor është rezultat i një bisede që u zhvillua të premten e 27 marsit në mes të Kryeministrit shqiptar Edi Rama dhe Ministrit të Jashtëm Luigi Di Maio dhe ndjek linjën e tërhequr nga Farnesina për kërkimin e solidaritetit dhe ndihmës ndërkombëtare, siç ndodhi tashmë me Kinën dhe Rusia, shkruan Corriere.it.

Mjeket do qendrojne nje muaj- Mjekët do të qëndrojnë në Itali për një muaj dhe do të paguhen nga Shqipëria.

Ndërkohë me vendimin e qeverisë nr 259 të datës 27 mars 2020 qe eshte botuar dhe në Fletoren Zyrtare është vendosur që këta mjekë dhe infermierë që do të ofrojnë shërbim  shëndetësor do të shpërblehen me   3000 euro në  muaj  për  mjekët dhe 2500  euro në muaj për infermierët.

Fondi prej 11 000 000 (njëmbëdhjetë milionë)lekësh për shpërblimin e personelit shëndetësor, mjekë dhe infermierë,  sipas pikës 2, të   këtij vendimi, të përballohet nga fondi rezervë i buxhetit të shtetit, miratuar për vitin 2020.

Ministria   e   Shëndetësisë   dhe   Mbrojtjës Sociale dhe  Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë  të  marrin të gjitha masat për të siguruar transportin e personelit shëndetësor, mjekë dhe infermierë, drejt Italisë.

Ngarkohen   Ministria   e   Shëndetësisë   dheMbrojtjes  Sociale,  Ministria  e  Infrastrukturës  dhe Energjisë    dhe    Ministria    e    Financave    dhe Ekonomisë për zbatimin e këtij vendimi.

Sipas indiscretions, Kryeministri Rama tha se “ai nuk mund ta shihte Italinë në atë vështirësi dhe foli për ndihma sepse ata e duan Italinë.

Mjekët shpëtojnë jetë dhe tani si një vend ne po rizbulojmë vlerën më të rëndësishme që është jeta ”, komentoi Di Maio i cili do të shkojë në aeroport për të mirëpritur mjekët shqiptarë.

Kategoritë
LajmeRajoni