“Dallavera milonëshe”, dorëzohet themeluesi i Ciftlik Bank i cili mashtroi mijëra njerëz në Turqi

Mehmet Aydın, me nofkën “Tosuncuk”, i cili hyri në listën e “Më të Kërkuarve” të Interpolit, u dorëzua sot në shtetin e Sao Paulos në Brazil.

Ndërsa pritej që Ajdin do të sillej në Turqi pas procedurave të tij në Brazil, historia e theksimit të madh u bë edhe një herë kurioze.

Mehmet Aydın, themeluesi i Bankës Çiftlik, u zhduk me milionat që mori nga njerëzit që mashtroi.

Aydın dhe vëllai i tij i madh Fatih Aydın ishin në kërkim në të gjithë botën

Si rezultat i proceseve gjyqësore të hapura, një total prej 75 mijë e 260 vjet burg u kërkuan për Mehmet Aydın për 4 krime të ndryshme, ndërsa Mehmet Aydın, i cili herë pas here shihej në anije me ish-gruan e tij, po kalonte ditën me paratë që mori.

Frymëzuar nga loja e mediave sociale FarmVille, Çiftlik Bank përdori sisteme dixhitale të pagesave për të blerë kafshë të ndryshme fermash me vlera të ndryshme ari.

Investitorët po bënin gjithashtu shpenzime për ushqim dhe depo.

U premtua që kafshët e blera dhe prodhimi i bërë në lojë do të zbatohej në fermat e hapura në pjesë të ndryshme të Turqisë dhe në objektet që prodhonin mish dhe qumësht.

Pothuajse 100% fitim u shpërnda për ata që hynë të parët në sistem. Duke parë këtë, shumë investitorë u dyndën tek ajo.

Sidoqoftë, pas një kohe, Mehmet Aydın dhe partnerët e tij u zhdukën me paratë që mashtruan. Sipas shkresave të çështjes, 132 mijë e 222 persona u bashkuan me sistemin dhe bënë “investime”

Kategoritë
BotaLajme