Demaskohet aktori izraelit Rabbi Shlomo Ettinger, i cili aktronte si mysliman nëpër protesta

Demaskohet aktori izraelit Rabbi Shlomo Ettinger, i cili aktronte si mysliman nëpër protesta

I lindur ne Tel Aviv, Rabbi Ettinger, është me profesion aktor. Ai  vazhdimisht shfaqet në fotografitë e ndryshme të cilat shkrepen gjatë protestave në Izrael.

Ai madje nga disa gazeta botërore është bërë edhe si simboli negativ i ekstremizmit.

Sipas një lajmi të gazetës palestineze, ai vazhdimisht merr pjesë në protesta të ndryshme ku dhe bënë akte vandale.

Qëllimi i tij është të krijoj një imazh negativ për muslimanët në rrejtët sociale duke mundësuar ngritjen e urrejtjes ndërfetare.

Zyrtarët e shtetit të Palestinës disa herë kanë kërkuar që ky person të arrestohet, por kërkesa e tyre nuk është pranuar nga izraelitët.

“… e keni hasur ndonjëherë në komentet e postimeve ku një person me mjekër që ngjanë me muslimanët vazhdimisht shan, fyen dhe shpërndan urrejtje ndaj të tjerëve? Ndonjëherë bënë edhe deklarime kërcënuese me karakter ekstremist, ja këta tipa janë si ky që përmes një imazhi të rrem, manipulon njerëzit në rrejtët sociale dhe mundësojnë tek ata krijimin e një urrejtjeje ndaj fesë islame…” theksoi gazetari i njohur palestinez Omer Nizal në një artikull të tij, transmeton Gazeta e Re.

Kategoritë
BotaLajme