Dhoma e Përfaqësuesve kërkon zyrtarisht heqjen e Trump nga detyra

Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA-së paraqiti sot një rezolutë që i bën thirrje zëvendëspresidentit Mike Pence të heqë presidentin Donald Trump nga detyra.

Masa bën presion që Pence të thërrasë amendamentin e 25-të të Kushtetutës dhe t’i heqë kompetencat Trump-it, duke e deklaruar atë të paaftë për të kryer detyrat e tij.

Republikanët e Dhomës e bllokuan masën, duke çuar në një votim në Dhomën e përgjithshme për të martën.

Nëse Pence nuk pranon të veprojë, siç pritet, demokratët e Dhomës janë zotuar të përparojnë sa më shpejt me procedurat e fajësimit.

Trump, mandati i të cilit mbaron më 20 janar, mund të bëhet presidenti i parë i SHBA që do të fajësohet dy herë.

Thirrjet për largimin e Trump vijnë pas sulmit vdekjeprurës në Capitol Hill javën e kaluar nga mbështetësit pro-Trump, të ngritur nga pretendimet e tij për mashtrim zgjedhor

Kategoritë
BotaLajme