Donmez: Mund të transportojmë lehtësisht gazin nga Izraeli brenda dhe jashtë vendit

Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore, Fatih Donmez tha se ata mund të transportojnë lehtësisht brenda dhe jashtë vendit gaz natyror që mund të vijë nga Izraeli.

Ministri i Energjisë dhe Burimeve Natyrore, Fatih Donmez tha se ata mund të transportojnë lehtësisht brenda dhe jashtë vendit gaz natyror që mund të vijë nga Izraeli.

Ministri Donmez, i cili mori pjesë në transmetimin e drejtpërdrejtë të një kanali televiziv privat, deklaroi se planifikon që muajin e ardhshëm të shkojë në Izrael.

Donmez deklaroi se realizimi i një projekti të mundshëm të gazsjellësit mes dy vendeve lidhet me interesat reciproke të të dyja palëve dhe tha: “Ne tashmë kemi një sistem kombëtar transmetimi në territorin tonë. Një pjesë (gazi izraelit) mund të transferohet lehtësisht prej andej. Nëse transporti i gazit vjen në agjendë, mund të jetë e nevojshme të ndërtohen tubacione shtesë. Por ne mund të transportojmë lehtësisht një gaz që mund të vijë prej andej në radhë të parë, si brenda vendit ashtu edhe jashtë vendit.”

Ministri Dönmez gjithashtu theksoi se nuk ka rrezik në furnizimin me energji për shkak të luftës Rusi-Ukrainë që filloi më 24 shkurt.

Kategoritë
BotaLajme