Ekipet e Rojës Bregdetare Turke shpëtuan 70 azilkërkues të prapësuar në ujërat territoriale turke

Ekipet e Rojës Bregdetare Turke shpëtuan 32 emigrantë të parregullt në det të hapur në nënprefekturën Dikili të rrethit Marmaris pasi ishin prapësuan nga elementët e Rojës Bregdetare Greke në ujërat territoriale turke.

Ekipet e Rojës Bregdetare Turke shpëtuan 32 emigrantë të parregullt në det të hapur në nënprefekturën Dikili të rrethit Marmaris pasi ishin prapësuan nga elementët e Rojës Bregdetare Greke në ujërat territoriale turke.

Ekipet turke shkuan në zonë pasi u njoftuan se brenda një gomone në det të hapur në Dikili kishte emigrantë të parregullt.

Emigrantët në gomone të prapësuar në ujërat turke u morën në bordin e anijes së Rojës Bregdetare dhe u nxorën në breg.

Azilkërkuesit e shpëtuar më pas u dërguan në Drejtorinë Provinciale të Menaxhimit të Migracionit.

Ndërkaq edhe në nënprefekturën Ayvalik të rrethit Balikesir 38 azilkërkues, ndër të cilët edhe gra e fëmijë të bllokuar në një gomone me defekt, u shpëtuan Ekipet e Rojës Bregdetare Turke dhe u nxorën në tokë.

Kategoritë
BotaLajme