Ekipi i hetimit të OBSH-së në Wuhan del nga karantina

Një ekip i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) kanë dalë nga karantina dhe do të fillojnë hetimet për origjinën e koronavirusit në qytetin kinez të Wuhan.

Shkencëtarët do të fillojnë të intervistojnë njerëz nga institutet kërkimore, spitalet dhe tregu i prodhimeve të detit të lidhura me shpërthimin fillestar.

Hulumtimi i tyre do të mbështetet në provat e siguruara nga zyrtarët kinezë.

Kjo vjen pas disa muajsh negociata midis OBSH-së dhe Pekinit.

Grupi prej 13 ekspertësh kishte mbërritur në Wuhan në 14 janar dhe po përgatiten që sot të përfundojnë karantinën e tyre dy-javore. Ndërsa ishin në izolim, ekipi kishte qenë në video thirrje me njëri-tjetrin dhe shkencëtarët kinezë.

Kategoritë
BotaLajme