Eksperiment në Kroaci: Të gjithë në koncert, pastaj në test për coronavirus

Ministri i Brendshëm i Kroacisë, Davor Bozinoviq njoftoi projekte të reja pilot që u ra dakord dje në një takim të Shtabit të Krizave dhe përfaqësuesve të furnizuesve të ushqimit dhe organizatave të koncerteve.

“Ne ramë dakord të fillojmë me disa projekte pilot që do të zbatoheshin në ngjarje në vende të ndryshme, jo vetëm në ambiente të hapura, por edhe brenda”, tha Bozinoviq.

Ky i fundit deklaroi se ata duan të testojnë disa gjëra me këtë projekt, shkruan vecernjilist.

“Siç e keni parë, kjo është bërë jashtë Kroacisë. Ne mund të kthejmë një faqe të re kur bëhet fjalë për të luftuar pandeminë. Të gjitha masat që kemi miratuar ishin në përputhje me arritjet e njohura. Ne kemi bërë progres me shpërndarjen e vaksinave, por gjithashtu progres me barnat e mundshme. Nga këto projekte pilot, shpresoj që në javët e ardhshme të jemi në gjendje të marrim njohuri për atë që ndodh në një tubim të veçantë kur ka njerëz që janë në një nga tre kategoritë, ata që janë vaksinuar, ata që janë në një të sigurt në periudhën që ata kapërcyen koronavirusin ose ato të testuar ”, shpjegoi Bozinoviq.

“Nëse gjithçka që dihet në këtë moment mund të jetë baza për një kthim në një shtet të ri, në fakt të vjetër, ne do ta përdorim atë, por duhet të bazohet në analiza konkrete”, tha Bozinoviq.

Ndryshe, ministri kroat shtoi se certifikatat dixhitale mund të jenë të dobishme për këtë. /Telegrafi/

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet