Eksperti amerikan: Serbia s’u ftua në Samitin për Demokraci sepse po vazhdon ta minojë pavarësinë e Kosovës

Eksperti amerikan për Ballkanin, Alon Ben Meir, ka dhënë arsyet që sipas tij, SHBA-të nuk kanë ftuar Serbinë në Samitin për Demokraci.

Njëra ndër arsyet kryesore që përmend Ben Meir është pikërisht Kosova, shkruan lajmi.net.

“Minimi” i pavarësisë së Kosovës, thuhet nga Ben Meir të jetë njëra ndër arsyet pse Beogradi s’ka marrë ftesë për Samit.

Gjithashtu, Ben Meir thotë se Serbia nuk u ftua edhe për shkak se Serbia nuk ishte e gatshme të tregojë fleksibilitet në dialogun me Kosovën.

Postimi i plotë:

Serbia nuk u ftua në Samitin për Demokraci sepse ajo vazhdon të minojë pavarësinë e Kosovës, duke u qetësuar me Rusinë dhe shpeshherë shkel të drejtat e njeriut, veçanërisht kundër pakicave. Për më tepër, Serbia e ka kundërshtuar SHBA-në me refuzimin e saj për të treguar njëfarë fleksibiliteti në diskutimin e saj fillestar me Kosovën. Një rast i tillë është mosgatishmëria e Serbisë për të dhënë llogari për afro 1700 shqiptarë kosovarë që janë ende të zhdukur dhe që mund të ishin ekzekutuar në mënyrë të përmbledhur nga Ushtria Serbe gjatë luftës.

Kategoritë
LajmeRajoni