Emigrantët sirianë zhveshen dhunohen dhe u dërguan në Turqi nga policia greke

Greqia vazhdon të praktikoj dhunën ndaj emigrantëve

Ministria e Mbrojtjes së Turqisë njoftoi se j 42 emigrantë, 12 prej të cilëve ishin plotësisht të zhveshur, u kapën në kufirin e Edirnes, duke u përpjekur të kalonin ilegalisht nga Greqia në Turqi.

Në deklaratën e Ministrisë, thuhet se me kërkesë të Guvernatorit Edirne, emigrantët u lejuan të kalonin në rajonin e Fermës Nazımbey për të përmbushur nevojat e tyre humanitare.

Mësohej se emigrantët të cilëve nuk iu dha ushqim dhe ujë pasi u kapën në Greqi u trajtuan ashpër, rrobat e tyre u hoqën plotësisht dhe ata u dërguan në Turqi duke u rrahur.

Ministria gjithashtu ndau informacionin se emigrantët u dorëzuan në Komandën Provinciale të Xhandarmërisë Edirne.

Kategoritë
BotaLajme