Emiratet e Bashkuara Arabe mbi dhjetë miliardë dollarë do të investojnë në Turqi

Kryetari i Bordit të ADQ në Abu-Dabi, Mohamed Hasan Al Suwaidi realizoi  një vizitë zyrtare në Turqi me ftesë të Presidentit Recep Tayyip Erdogan.

Gjatë bisedimeve në kryeqytetin Ankara u shqyrtuan marrëdhëniet dypalëshe midis Turqisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe dhe u diskutuan të gjitha dimensionet dhe hapat që mund të ndërmerren për përmirësimin e bashkëpunimit.

Kryetari i Bordit të ADQ, Mohamed Hasan Al Suwaidi njoftoi se Emiratet e Bashkuara kanë ndarë fonde për investime në Turqi

“Si rezultat i kësaj vizite zyrtare dhe negociatave, siç e dini, Emiratet e Bashkuara Arabe kanë ndarë dhe ndarë një fond prej 10 miliardë dollarësh për të investuar. ne Turqi.” tha ai.

Nga ana tjetër, marrëveshjet e bashkëpunimit ndërmjet Turqisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe janë si më poshtë:

“Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet Republikës së Turqisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe për Shkëmbimin e Informacionit Financiar në kuadër të Parandalimit të Pastrimit të Parave dhe Financimit të Terrorizmit.

Memorandum Mirëkuptimi midis Kompanisë Portuale të Abu Dhabi dhe Fondit të Pasurisë së Turqisë (TVF)

Memorandum Mirëkuptimi midis Abu Dhabi Development Holding (ADQ) dhe Turkey Wealth Fund (TVF)

Memorandum mirëkuptimi (për bashkëpunim) ndërmjet Abu Dhabi Development Holding (ADQ) dhe Turkey Wealth Fund (TVF)

Memorandum mirëkuptimi midis Abu Dhabi Development Holding (ADQ) dhe Zyrës Presidenciale të Investimeve

Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet Bursës së Abu Dhabit dhe Borsa Stambollit

Memorandum Mirëkuptimi për Bashkëpunimin ndërmjet Bankës Qendrore të Republikës së Turqisë dhe Bankës Qendrore të Emirateve të Bashkuara Arabe

Marrëveshja e Bashkëpunimit Administrativ dhe Partneritetit në Çështjet Doganore ndërmjet Republikës së Turqisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe

Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet Republikës së Turqisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe për bashkëpunim në fushën e energjisë

Memorandum Mirëkuptimi për Bashkëpunimin në Fushën e Mjedisit ndërmjet Republikës së Turqisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe.

 

Kategoritë
BotaLajme