Erdogan bëri iftar me përfaqësuesit e komuniteteve fetare

Përfaqësuesit e komuniteteve fetare pakicë në Turqi Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) i priti në një darkë iftari organizuar në Pallatin Çankaya në Ankara.

Përfaqësuesit e komuniteteve fetare pakicë në Turqi Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) i priti në një darkë iftari organizuar në Pallatin Çankaya në Ankara.

Në këtë darkë iftari morën pjesë: Patriku Grek i Fenerit Bartolomeo, Presidenti i Fondacionit të Spitalit Grek “Balıklı” Konstantin Yuvanidis, Metropoliti Asirian Yusuf Çetin, Presidenti i Fondacionit Asirianët Ortodoksë Sait Susin, Kryerabini i Hebrenjve të Turqisë Isak Haleva, Presidenti i Komunitetit Hebreo-Turk Ishak Ibrahimzadeh, President i Fondacionit të Kryerabinës së Turqisë dhe Bashkëkryetari i Komunitetit Turko-Hebre Erol Kohen, Patriku i armenëve të Turqisë Sahak Mashalian, Presidenti i Fondacionit të Spitalit Armen “Surp Pırgiç” Bedros Şirinoglu, Lideri Shpirtëror i Komunitetit të Asirianëve Katolikë të Turqisë Abdulahad Çanlı dhe Presidenti i Këshillit Drejtues të Fondacionit të Asirianëve Katolikë Zeki Basatemir.

Në iftar ishte prezent edhe Kryetari i Departamentit të Çështjeve Fetare të Turqisë (Diyanet), prof. dr. Ali Erbaş.

Kategoritë
BotaLajme